Káva v džezvě
Káva vařená v nádobě zvané džezva recept
Co je to džezva?Ingredience:
- semletá kávová zrna
- cukr
- voda
Postup:
- v uvedeném pořadí se vloží ingredience do džezvy.
- na šálek nápoje se dávají dvě plné kávové lžičky kávy a jedna kávová lžička cukru
- když směs v džezvě začne vařit, džezvu stáhneme z plamene po dobu než opadne pěna
- při varu tekutina vystoupí až po horní okraj
- tekutina v džezvě se takto přivede do varu třikrát
- pak již můžeme podávat
- do připraveného nápoje se přidává mletý kardamom, na jeden šálek jedno semínko kardamomu
Editace Jana Žákovská : 26.6.2011 - 12:20
Počet článků v kategorii: 11
By: Jana Zakovska
reklama
Jak se co dělá - technologické postupy - videa.