know-how.okhelp.cz
PC

Polévka hráškový krém

reklama

POLÉVKA HRÁŠKOVÝ KRÉM

Ingredience:
  • máslo
  • mouka hladká
  • mléko
  • hrášek sterilovaný (mražený nebo čerstvý)
  • sůl
  • petr. nať
  • žemle

Postup:

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou nebo vývarem, rozšleháme osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme mléko, prolisovaný sterilovaný hrášek i s nálevem (mražený nebo čerstvý vaříme v polévce a po změknutí promixujeme v hladkou kaši). Přidáme nasekanou petrželovou nať, přivedeme do varu dalším 5 minut. Podáváme s nakrájenou a nasucho opraženou žemlí.



Datum: Monday, June 13, 2011 - 18:35
Zobrazeno 3747x. Počet článků v kategorii: 12
Url:polevka-hraskovy-kremBy: Jana Zakovska

reklama

Jak se co dělá - technologické postupy - videa.
 

www.okhelp.cz