Kefírová buchta
KEFÍROVÁ BUCHTA
- 3 sklenice cukru
- 1/2 sklenice oleje
- 1 vajíčko
- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 kávová lžička sody
- 3 sklenice kefíru (podmáslí)
- kakao
- ořechy, rozinky
Vyšleháme vajíčko s cukrem a olejem do pěny, přidáváme mouku smíchanou se sodou, pak kefír a nakonec kakao (asi polévková lžíce - podle kvality kakaa). Pro zlepšení můžeme přidat sekané ořechy nebo rozinky.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
DUHOVÉ ŘEZY
- 6 žloutků
- 18 dkg cukr moučka
- 3 ks vanilkové pudingy
- 1/4 pr. do pečiva
- sníh ze 6 bílků
Utřeme žloutka s cukrem , přidáme ostatní přísady. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení piškot potřeme marmeládou.
Uvaříme kávu a přilijeme do ní rum. Do této tekutiny namáčíme piškoty a klademe jeden vedle druhého na piškot s marmeládou.
Mezitím uvaříme slazené kondenzované mléko na karamel (1 - 1,5 hod. v hrnci nebo v papiňáku asi 3/4 hodiny). Utřeme 1/4 kg másla s kakaem a postupně přidáváme karamel tak, aby se krém nesrazil. Krémem natřeme piškoty a dáme vychladit do lednice. Ztuhlé potřeme čokoládou.
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
Šlehačková bábovka
- 250 g cukru ( i míň)
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 šlehačka (250 ml)
- 1 pr. do pečiva
- kakao
Vyšleháme cukr, celá vejce a šlehačku, pak přidáme mouku a prášek do peč.
Promícháme, půlku těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, druhou půlku těsta obarvíme kakaem.
Kakaové těsto nalijeme na světlou část a pečeme v hodně rozehřáté troubě, po chvíli zeslabíme na 180 st. C a dopékáme zvolna.
MAROKÁNKY
- 1/4 l mléka
- 2 dkg másla
- 8 dkg cukru
- 3 dkg mouky hladké
- 10 dkg kandované pomerančové kůry
- 5 dkg dýně
- 10 dkg mandlí nebo ořechů popřípadě sušené nebo kandované třešně dle chuti
V mléce rozkvedláme mouku, přidáme máslo, cukr a povaříme ve vodní lázni. Do vychladlého přidáme ostatní ingredience. Lžičkou tvoříme placičky na vymaštěný a vysypaný plech (nebo na pečící papír) daleko od sebe.
Pečeme je do světlehněda a ještě teplé je sundáváme z plechu vychladnout. Potíráme čokoládovou polevou.
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
Editace: 15.12.2010 - 09:00
Počet článků v kategorii: 32
Url:kefirova-buchta