Péřová buchta
PÉŘOVÁ BUCHTA
Těsto:- 200 g mouka hladká
- 200 g cukr moučka
- 1 pr. do peč.
- 100 ml oleje
- 4 celá vejce
- Puding z 1 l mléka a 2 vanilk. pudingy
- 2 zakysané smetany
- na posypání skořicový cukr
Příprava:
Suroviny na těsto všechny utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Ikdyž se těsta zdá málo,surovin je na velký plech. Uvařený puding nalijeme na syrové těsto. Rozehřejeme troubu na 250 st. C, plech dáme do trouby a teplotu stáhneme na 200 st. C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skoř. cukrem.
DOBROU CHUŤ !!!
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
BLESKOVÝ KOLÁČ - recept na rychlý moučník
Složení:- 2 hrnky polohr. mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do peč.
- 4 lžíce oleje
- 2 vejce
- špetka soli
- ovoce
- žmolenka
Příprava:
Suroviny smícháme v těsto a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě.
TVAROHOVÉ CHRUPINKY
- 1 kostka tvarohu
- 1 kostka smetolu - nastrouhat (máslo a trochu sádla)
- 25 dkg mouka hladká
Zpracujeme v těsto. Těsto rozválíme a rádílkem (nožem) rozřízneme na tverečky ve velikosti asi 6 x 6 cm. Do rožku čtverečka dáme džem a překryjeme protějším rožkem těsta, tím nám vzniknou trojúhelníčky. Kraje prstama řádně přimáčkneme a pečeme. Po upečení obalujeme ve vanilkovém cukru. VÝBORNÁ POCHOUTKA PRO MALÉ DĚTI.
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
Buchta ŠALAMOUN - moučník recept.
Ingredience:- 1 kostka hery (másla)
- 2 sklenice cukru
- 1 sklenici vody
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
V menším hrnci rozpustíme heru a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše povaříme.
Jednu sklenici této hmoty necháme bokem, ostatní hmotu zchladíme a pak přidáme
- 4 celá vejce
- 2 sklenice polohrubé mouky
- 1 prášek do peč.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po upečení uvařenou oddělenou hmotu nalijeme na buchtu a posypeme mletými ořechy nebo kokosem.
Vše smícháme a pak můžeme vlít do formy a péci.
Datum: / 3.11.2010 - 9:10
Počet článků v kategorii: 32
Url:perova-buchta