Makovec
Makovec - moučník
Ingredience:- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek mlékoa
- 1/4 hrnku oleje nebo másla
- 1 hrnek mletého máku
- 2 větší vejce
- 1 pr. do pečiva
- 1 cukr vanil
- 1 lžička citr. kůry
Vše smícháme dohromady a pečeme v troubě (+200°C).
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Buchta ŠALAMOUN - moučník recept.
Ingredience:- 1 kostka hery (másla)
- 2 sklenice cukru
- 1 sklenici vody
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
V menším hrnci rozpustíme heru a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše povaříme.
Jednu sklenici této hmoty necháme bokem, ostatní hmotu zchladíme a pak přidáme
- 4 celá vejce
- 2 sklenice polohrubé mouky
- 1 prášek do peč.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po upečení uvařenou oddělenou hmotu nalijeme na buchtu a posypeme mletými ořechy nebo kokosem.
BLESKOVÝ KOLÁČ - recept na rychlý moučník
Složení:- 2 hrnky polohr. mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do peč.
- 4 lžíce oleje
- 2 vejce
- špetka soli
- ovoce
- žmolenka
Příprava:
Suroviny smícháme v těsto a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě.
Perníčky vánoční - recept
Ingredience:- 0,5 kg hladké mouky
- 22 dkg ml. cukru
- 10 dkg tuku
- 2 vejce
- skořice ml.
- kakao
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce medu
- 5 hřebíčků rozdrtit
- 1 perníkové koření
- na špičku nože sody
Postup:
Těsto zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne. Po upečení jsou hned měkké k jídlu.
Potřebujeme:
Všechny přísady smícháme a uhněteme z nich těsto. Tvarujeme malé placičky o průměru asi 2 cm a klademe na pečící papír. Je nutno pracovat ručně, protože těsto nelze válet ani vykrajovat. Pečeme na 170 st. C asi 10 minut, dokud nezrůžoví.
- 10 dkg hladké mouky
- 8 dkg nemletých ovesných vloček
- 8 dkg másla (může být i hera)
- 8 dkg mletých vlašských ořechů
- 8 dkg cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
Všechny přísady smícháme a uhněteme z nich těsto. Tvarujeme malé placičky o průměru asi 2 cm a klademe na pečící papír. Je nutno pracovat ručně, protože těsto nelze válet ani vykrajovat. Pečeme na 170 st. C asi 10 minut, dokud nezrůžoví.
Ořechová bábovka
Žloutka, cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní přísady a nakonec z bílků sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
- 3 - 4 žloutka
- 12 dkg cukru
- 12 dkg másla
- 8 dkg mletých ořechů
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trochu mléka
- z bílků sníh
Žloutka, cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní přísady a nakonec z bílků sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Editace: 25.10.2010 - 11:39
Počet článků v kategorii: 32
Url:makovec