Přerovský štrůdl
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
KOLÁČ S OVOCEM
Ingredience:- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 sklenice cukru
- 1 sklenice mléka
- 125 g másla
- 2 celá vejce
- 1 vanil cukr
- 1 pr. do peč.
- tuk na vymazání plechu
- strouhanka na vysypání plechu
Vše smícháme v těsto, nahoru klademe různé ovoce čerstvé či zamražené dle možnosti ( švestky, borůvky, jahody,....) a posypeme posypkou z hladké mouky, cukru a másla.
recepty, kuchařka, koláč, koláče, koláč ovocný
KEFÍROVÁ BUCHTA
- 3 sklenice cukru
- 1/2 sklenice oleje
- 1 vajíčko
- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 kávová lžička sody
- 3 sklenice kefíru (podmáslí)
- kakao
- ořechy, rozinky
Vyšleháme vajíčko s cukrem a olejem do pěny, přidáváme mouku smíchanou se sodou, pak kefír a nakonec kakao (asi polévková lžíce - podle kvality kakaa). Pro zlepšení můžeme přidat sekané ořechy nebo rozinky.
Makovec - moučník
Ingredience:- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek mlékoa
- 1/4 hrnku oleje nebo másla
- 1 hrnek mletého máku
- 2 větší vejce
- 1 pr. do pečiva
- 1 cukr vanil
- 1 lžička citr. kůry
Vše smícháme dohromady a pečeme v troubě (+200°C).
Linecké košíčky s jablkovou náplní
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla nebo hery
- 80 g cukr moučka
- 1 vejce
Z těsta upečeme košíčky. Plníme jablkovou náplní. Povrch zalijeme čokoládovou polevou.
Jablková náplň:
- 300 g cukr krystal
- 1/8 l vody svařit s cukrem
- 300 g jablek strouhaných nahrubo
- 100 g mletých ořechů
- 50 g kandované pomerančové kůry
- r um dle chuti
HRNKOVÁ BUBLANINA
Složení:- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohr. mouky
- 1 prášek do peč.
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 cukr vanil
- 2 vejce
Postup:
Suroviny smícháme a vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova..
Datum: / 22.10.2010 - 21:35
Počet článků v kategorii: 32
Url:prerovsky-strudl