Výborný medovník
Výborný medovník
- 1 vejce
- 15 dkg cukru
- 5 dkg tuku (másla)
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce mléka
- 1 lžička jedlé sody
Vše dáme do kastrůlku a vaříme ve vodní lázni 3 min. do zpěnění.
Dáme si na vál 45 dkg hladké mouky, uděláme jamku a do ní vařenou směs. Vypracujeme těsto, které si rozdělíme na tři části, každý díl vyválíme a roztáhneme na velikost plechu a pečeme na pečícím papíře každý díl zvlášť. Teplé placky sundáme - ztvrdnou.
Náplň:- 1/2 l mléka
- 8dkg mouky hrubé
- uvaříme kaši ve vodní lázni.
Zvlášť utřeme
- 20 dkg másla
- 20 dkg cukru
- 1 vanil cukr
- 10 dkg mletých ořechů
Kaši s utřenou směsí smícháme dohromady a poléváme na 2 placky, na třetí, horní placku uděláme polevu z cukru a citronu. Necháme do druhého dne proležet.
32LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Banánová bábovka
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 150 g másla
- 5 hodně zralých banánů
- 1 díl vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g vlašských ořechů
V míse šleháme cukr s tukem, vmícháme vejce a rozmačkáme banány s vodou. Ještě 30 sekund prošleháme a vsypeme promíchané ostatní přísady a nakonec sekaná jádra ořechů. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě asi 35 - 40 minut. Můžeme zdobit citronovou polevou, bábovka zůstane dlouho vláčná a nevysychá.
Recept na Přerovský štrůdl
Ingerdience:- 400 g hladké mouky
- 1/4 kg 100% tuku
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce vody
- špetka soli
Postup přípravy:
Tuk nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v těsto a necháme do druhého dne v lednici.
Těsto rozválíme v nohavice, potřeme rozpuštěným máslem, klademe strouhaná jablka - mohou být i krájená na větší kousky, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou ( i na rozpuštěné máslo), zabalíme a opět potřeme máslem. Po povrchu propíchneme vidličkou.
LINECKÉ TĚSTO
Ingredience:- 20 dkg mouky hladké
- 14 dkg másla
- 6 dlg cukru moučka
HRABĚNČIN KOLÁČ - moučník nejen pro hrabata.
Ingredience:- 400 g mouky polohrubé
- 4 vejce
- 250 g másla (tuku)
- 2 vanil cukry
- 5 - 6 jablek
- 70 g strouhaných ořechů
- 100 g cukr moučka
- 0,5 pr. do pečiva
Smícháme ( nejlépe ručně na vále) máslo se žloutky a cukrem, přidáme mouku s pr. do pečiva a vypracujeme těsto. 1/2 těsta oddělíme, druhou polovinu rozválíme na plech. Na těsto klademe strouhaná jablka a ořechy, potom tuhý sníh z bílků. Nakonec první polovina těsta nastrouháme nahoru a dáme péct.
KOLÁČ S OVOCEM
Ingredience:- 3 sklenice polohrubé mouky
- 1 sklenice cukru
- 1 sklenice mléka
- 125 g másla
- 2 celá vejce
- 1 vanil cukr
- 1 pr. do peč.
- tuk na vymazání plechu
- strouhanka na vysypání plechu
Vše smícháme v těsto, nahoru klademe různé ovoce čerstvé či zamražené dle možnosti ( švestky, borůvky, jahody,....) a posypeme posypkou z hladké mouky, cukru a másla.
recepty, kuchařka, koláč, koláče, koláč ovocný
Editace: 4.11.2010 - 20:52
Počet článků v kategorii: 32
Url:vyborny-medovnik